Onze sporten

Op deze pagina leest u alles over onze sporten

Onze sporten

Aerobics

 
Aerobics is een sport die vaak op muziek wordt gedaan.

Kracht, flexibiliteit en coördinatie worden getraind. High/low aerobics is bewegen op muziek in groepsverband. Bij low impact blijft er steeds een voet aan de grond en bij high impact komen de voeten steeds heel even los van de grond. We werken meestal met passen die zich altijd weer herhalen in andere varianten.

Aerobics is zeer geschikt voor mensen die willen afvallen of de conditie willen verbeteren!

De lessen zien er als volgt uit:
– warming up
– conditiegedeelte
– lichte activiteiten (bijv. uitstappen)
– spierversterkende oefeningen (met behulp van dumbels/dynaband)
– cooling down/stretching


Lestijden
Tarieven


 
 
 

Fitness

 

Onze fitnessruimte is ongeveer 220 m2 groot en bestaat eigenlijk uit twee gedeelten.

In het ene gedeelte staat krachtapparatuur voor spierversterkende trainingen en het andere gedeelte staat vol met cardio-apparatuur voor conditietrainingen en/of vetverbranding.

Fitness kan bij ons beoefend worden vanaf 16 jaar.

Lestijden


Tarieven


Aerofit is een combinatie van aerobics en fitness in groepsverband.

Tijdens het eerste half uur aerobics worden oefeningen gedaan gericht op conditie, dus geen spierversterkende oefeningen.

Het tweede half uur vindt plaats in de fitnesszaal. Hier worden oefeningen met behulp van verschillende fitnessapparaten gedaan. Iedere deelnemer heeft dezelfde oefen- en rusttijd, zodat iedere deelnemer met elk fitnessapparaat op zijn eigen manier kan trainen. Met weinig gewicht en veel herhalingen voor het verbeteren van de conditie en vetverbranding, of met meer gewicht en minder herhalingen voor het versterken van de spieren.

De les wordt afgesloten met een cooling down.

Aerofit is zeer geschikt voor mensen die willen afvallen en/of de conditie willen verbeteren!


Lestijden
Tarieven


 

Judo

Judo kan bij ons beoefend worden vanaf 4 jaar. De groepen zijn gemixt en hoofdzakelijk op leeftijd afgestemd. Bij judo wordt er zowel staande als op de grond geoefend. Staande moeten de judoka’s proberen elkaar op de grond te werpen en op de grond moeten ze elkaar controleren met een houdgreep of als ze 12 jaar of ouder zijn met een armklem of verwurging.

Judo is een goede sport om energie en agressie kwijt te raken. De kinderen leren verantwoordelijk met elkaar omgaan (elkaar geen pijn doen, vasthouden met werpen en zich aan de regels te houden in de judozaal (dojo). Bij judo mag ook (staand en op de grond) gestoeid worden, dit echter wel met inachtneming van de regels die voor judo gelden.

Twee keer per jaar – voor de zomervakantie en kerstvakantie – worden examens afgenomen. Dit gaat in de vorm van een demonstratieles. Ouders en belangstellenden mogen dan komen kijken. De judoka’s demonstreren dan alle geleerde oefeningen. Aan het einde van de les worden slippen of banden uitgereikt.

Ook is het mogelijk om aan judowedstrijden mee te doen. Hiervoor is een speciale wedstrijdtraining. De judoka’s dienen dan lid te worden van de Judo Bond Nederland en kunnen dan aan judowedstrijden meedoen.

Lestijden


 
 
 

Tarieven